5 fordeler ved bruk av skytjenester

Ordet «Cloud», eller på godt norsk «Sky», har vært et hot buzz-ord den siste tiden i Business Intelligence-verden. Visste du at vi i hverdagen vår har brukt skysystemer de siste 10 årene? Facebook, Gmail, Skype og Dropbox er eksempler på skyløsninger som mange av oss bruker daglig. Nå snakker mange bedrifter om å flytte interne systemer til skyen. Under har vi listet opp 5 fordeler ved å bruke skysystemer for din bedrift.

1. Kostnadseffektivt

Investeringsmodellen med skytjenester er «pay as you go». Det vil si at bedrifter ikke lenger er avhengig av å binde seg til store og dyre prosjekter, men bestiller og betaljer tjenester etterhver som de ser behov for det. Når du velger en skytjeneste, er det leverandøren av tjenesten som er ansvarlig for vedlikehold og drifting. På den måten blir din bedrift forbruker av IT-tjenesten, og ikke nødvendigvis eier av en programvare.

2. Lettere vedlikehold

Med skytjenester kan bedrifter redusere ressurser som brukes til vedlikehold av datasentre. Reduksjonen av antall servere og IT-ansatte bedriften har behov for, samt reduksjon i programvarekostnader, kan bidra til en stor kostnadsbesparelse, uten å negativt påvirke bedriftens IT-løsninger.

3. Umiddelbar tilgjengelighet

Oppgraderinger av funksjoner og forbedringer av programmer i nettskyen er umiddelbart tilgjengelig når de utgis. Med skytjenester kan leverandøren utgi oppgraderinger kontinuerlig – alt en sluttbruker trenger å gjøre er å trykke på en «oppdater»-knapp. Dette står i stor kontrast til den tradisjonelle «on-premise»-programvaren, som normalt har årlige oppgraderinger som tar betydelig tid å lansere.

4. Umiddelbar tilgjengelighet

 De fleste leverandører av skytjenester har en garantert oppetid på 99,99%. Tilkoblingen er alltid der – så lenge en bruker har internettilgang kan programmene brukes hvor som helst. En del programmer kan til om med fungere «off-line», noe som eliminerer kravet for VPN-tilkoblinger og andre eksterne tilkoblinger.

5. Umiddelbar tilgjengelighet

Applikasjoner i en nettsky er tilgjengelig for ansatte uavhengig av hvor de befinner seg. De har derfor alltid tilgang til sanntidsdata fra skyen. I tillegg kan ansatte jobbe fra flere ulike plattformer, som for eksempel fra smarttelefoner og tablets. Dette muliggjør samarbeid mellom kolleger på tvers av tid og lokasjon, noe som kan redusere responstiden til markedet, og forbedre utvikling og kundeservice.

Gode rapporter styrer bedriften i riktig retning!

Du kan teste ut produktet selv, helt gratis i 30 dager - ingen forpliktelse. Se selv hvordan OneStop Reporting er et fleksibelt verktøy for rapportering og budsjettering.

OneStop Reporting