Hvordan kan web-baserte dashboards bidra til vekst for din bedrift?

Som en leder ønsker du hele tiden å vite hvordan det går med virksomheten? Du vil holde øye på de forskjellige aktivitetene og prosjektene som foregår i bedriften.

Vite hvilke områder som gjør det bra, for å kunne fokusere på de. Finne ut hvilke områder som gjør det dårlig, for å kunne fikse problemet.

Spørsmålet er hvordan kan vi monitorere alle disse aspektene ved bedriften? Hvordan identifiserer vi nye muligheter? Det å logge inn på diverse programmer som viser deg relevant informasjon en gang i blant, går som regel greit. Men tenk deg at du skal gjøre dette hver dag eller flere ganger i uken, da går det plutselig mye tid. Dette er nøkkeltallene i bedriften, og du er avhengig av å få en oversikt til den tid du har behov for det.

Hva hvis du har et sted som kan samle alle disse faktorene? Det er her visuelle dashboards kommer inn i bildet. Et dashboard presenterer nøkkeltall, trender, utfordringer og muligheter. Denne informasjonen vil gjøre det enklere for bedriften å vite hva det må tas tak og deretter fatte de riktige beslutningene.

Under er det listet opp åtte fordeler med visuelle dashboards.

  1. Se all relevant informasjon på et sted. Dashboards viser deg akkurat hva som skjer med bedriften, hva som fungerer og hva som ikke fungerer. I tillegg er det avhengig av at alt fra salg og markedsføring, utvikling til support fungerer optimalt. Dashboards samler alle de viktigste tallene fra forskjellige avdelinger i bedriften din, som månedlig salg, ukentlig salg, nye brukere, beste selgeren, beste produktet etc.
  2. Drill down på individuelle nivåer. Her kan du analysere dypere i de forskjellige prosessene. Som for eksempel du vil ta en grundigere titt på salgstall, kan du trykke inn på salgs dashboards for å se trender for hvert produkt, hvilke områder selger dårligst, hvilke selger gjør det best, og dette gjør at du kan identifisere problemer og dermed finne en løsning umiddelbart.
  3. Øyeblikkelig målbare tilbakemeldinger. Som alle andre bedrifter ønsker du alltid å finne nye vekstmuligheter for bedriften. Dashboards gjør det enklere å se real-time informasjon. Du kan se resultatet på salg som er medført av en aktiv kampanje. Du kan finne ut hvilket kundesegment som står mest for salg, ut ifra det kan du fokusere på de segmentene kampanjen ikke har klart å nå. Øyeblikkelige tilbakemeldinger gjør det enklere å se hva som er positivt og raskt ta avgjørelser for forbedringer.
  4. Effektivt kunne svare på forretningskritiske spørsmål. Noen ganger trenger du å svare umiddelbart på mange spørsmål. Som hvor mange nye kunder har vi fått denne uken? Hva er totalt salg? Hvordan er den månedlige veksten? Hvor mange supportsaker er fortsatt åpen? Dashboards har allerede bearbeidet disse dataene, og viser deg kun relevante tall. Dette gjør at du kan spare masse tid for å finne frem informasjon, og kanskje heller bruke tid på viktigere prosjekter i bedriften istedenfor.
  5. Øke lønnsomheten. Dashboards kan kontinuerlig vise salg og kostnad, som gjør at du kan sammenligne disse to faktorene og finne ut lønnsomheten til hvert prosjekt.
  6. Økt produktivitet. Automatisk har dashboards bearbeidet data, og gir deg en real-time oversikt. Du kan sette den på automatisk oppdatering eller tidsbestemt oppdatering. Dette gjør at du slipper å lage rapporter manuelt, og heller fokusere på problemområder og vekstmuligheter for bedriften.
  7. Bedre samarbeid. Dashboards gjør det enklere å samarbeide på tvers av bedriften. Du har tilgang til dashboards uansett hvor du befinner deg og når. Alt du trenger er en pc eller en mobil enhet med internett tilgang. Med dashboards kan du også dele innsikt, stille spørsmål eller kommentere med dine kolleger. Alle på teamet har da tilgang til den nyeste informasjonen, i tillegg sparer dere mye tid på å sende rapporter frem og tilbake via mail.
  8. Skreddersy ditt dashboard. Du kan lage dashboards akkurat som du trenger det, med beregninger og formateringer etter ditt behov.

Konklusjonen er, å kunne få en real-time oversikt over bedriftens nøkkeltall, gir deg en stor fordel fremfor konkurrentene. Fordi dashboards bidrar til bedre oversikt, som gir bedre produktivitet. Den gir dagens tall, som reflekterer bedre lønnsomhets kalkyler. Ad-hoc spørringer, gir høyere effektivitet. Til slutt forbedrer den samarbeid, som gir bedre arbeidsflyt i bedriften.

Kontakt OneStop Reporting

For å justere tekststørrelsen, hold CTRL-knappen nede (for Windows-brukere) eller CMD-knappen (for Mac-brukere) mens du klikker pluss (+)-knappen for å forstørre nettsiden og innholdet.